Vanuit
heelheid kan
alles weer
stromen

WELKOM BIJ Dokter Marieke

Mijn missie als geïnspireerd, gepassioneerd mens en als maag-darm-leverarts is bewustzijnsgroei. Bewustzijnsgroei tav de connectie tussen lichaam-geest-ziel en natuur. Bewustzijnsgroei bij mensen met chronisch onbeminde en onverklaarde klachten, bij mensen die vastlopen in hun leven en bij mensen die authentieker willen leven. Ik zie het als mijn taak hen te begeleiden op het pad van zelfhelend vermogen en transformatie. Van dis-ease naar at ease.

Maak samen met mij een reis van hoofd naar hart: de meest transformatieve reis in het leven, van maar 30 cm. Wat wil een klacht vertellen? Welke lagen liggen hieronder? Hoe kan je dit waarnemen, doorleven en helen? Mijn eigen proces is hier essentieel voor. Ik kan met anderen zo diep en hoog gaan als ikzelf ben geweest.
Als maag-darm-leverarts en medisch transformatief bewustzijnscoach kan ik jou begeleiden en inspireren op jouw pad.

Dus heb je chronische klachten, belemmeringen, angsten of beperkende patronen en wil je deze doorgronden en transformeren, voel je dan welkom in mijn praktijk in Bussum.

HOE ONTSTOND Dokter Marieke?

Het aantal mensen met ALK-achtige (aanhoudende lichamelijke) klachten, met burn-out, klachten ten gevolge van trauma/ life-events en stagnatie daardoor neemt toe. Dit komt door een toenemende veranderende maatschappij, veranderende levensstijl met prestatiedruk, door weinig zelfvertrouwen en draagkracht, te weinig lichaamsbeweging, verkeerde voeding, gebrek aan zelfreflectie en zelfbekrachtiging en verlies van verbinding met de essentie. Maar ook door onverwerkte emoties, trauma’s, life events en daardoor chronische spanning in lijf en leden. Een groot deel van de ziektebeelden is, mijns inziens, hier een gevolg van.

In de reguliere geneeskunde ben ik als medisch specialist beperkt tot een bepaald arsenaal van behandelingen obv evidence based medicine, protocollen en richtlijnen, binnen een bepaald tijdsbestek. Ieder specialisme bekijkt en behandelt zijn vakgebied. Verbindingen worden nauwelijks gemaakt.

Dit heeft tot gevolg dat mensen met dit type chronische klachten vaak een langdurig traject in gaan zonder dat dit de oorzaak van het ‘probleem’ wegneemt. Ik weet en voel dat dit anders kan.

Zo is Dokter Marieke ontstaan: medisch specialistische complementaire zorg voor chronisch onverklaarde, onbeminde klachten en voor persoonlijke en bewustzijnsgroei.

Als mens en maag-darm-leverarts wil ik je graag inspireren jouw gehele zijn weer te laten stromen. Door middel van intuïtief coaching, verschillende interventietechnieken, lichaams-, adem- en energiewerk, doorgronden we samen het probleem, om het vervolgens te ontwortelen en te transformeren.
Ik maak gebruik van een combinatie van mijn medische kennis & ervaring, tezamen met hypnose, regressie therapie, voorouderlijk werk en innerlijk kind heling.

OVER MIJZELF

Mijn naam is Marieke Gielen. Geboren (1976) in Amsterdam en getogen in Broek in Waterland. Getrouwd met Taco Anema, ondernemer. Samen genieten wij van de rijkdom van 4 kinderen.
Na het behalen van de propedeuse rechten, heb ik geneeskunde gestudeerd in Amsterdam (UvA) en ben ik, deels in het AMC, OLVG en deels in het Slotervaart Ziekenhuis, opgeleid tot maag-darm-leverarts.
Als extra curriculaire activiteiten nam ik initiatief tot het oprichten van stichting ‘Let’s move Moh’ (vervoer voor een Ghanese orthopeed), vervulde ik een aantal bestuurlijke functies en stond ik vaak op het podium met verschillende cabaret- en amateurtoneel groepen.
De chronische ziekten hebben altijd mijn interesse gehad; waarom worden mensen ziek? Wat wil de klacht zeggen? Wat zit er achter de klacht? Symptoombestrijding en ‘een doekje voor het bloeden’ hebben plaats gemaakt voor het probleem bij de bron aan pakken. Om zo te komen van klacht naar kracht en van dis-ease naar at ease.

Om mijn gereedschapskist als arts verder uit te breiden volgde ik verschillende opleidingen en workshops op het gebied van integrative medicine.
In 2020 werd ik voorzitter van de School for Integrative Medicine, een nascholingsinstituut voor nieuwsgierige artsen met een integrale blik.
In 2021 rondde ik de opleiding ‘de arts als coach’ van de School for Integrative Medicine af en in 2022 de opleiding transformatief coaching aan de Bridgeman Academy.

DOELGROEP

Mensen met chronisch onbegrepen en onbeminde klachtenpatronen (ALK, aanhoudende lichamelijk klachten) zijn welkom bij Dokter Marieke. In dit kader begeleid ik mensen met buikpijn, prikkelbare darmsyndroom, stoelgang problematiek, chronische maagklachten en mensen met chronische darmontstekingsziekten (ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa), die naast de reguliere behandeling, bewustzijn willen krijgen over de diepere lagen van de ziekte. Daarnaast zijn mensen die vastlopen in hun leven door belemmeringen, angsten, overtuigingen, patronen of door onverwerkte trauma’s en mensen die het verlangen hebben naar een authentiek en licht leven door persoonlijke- en bewustzijnsgroei welkom bij Dokter Marieke.

WERKWIJZE EN INVESTERING

transformatief coach sessies

Aan de hand van het intakeformulier en de hulpvraag krijg je via verschillende interventies bewustwording op jouw vastgeroeste patronen, overtuigingen en angsten. De focus ligt op traumawerk. Aanbod komen innerlijk kind werk, regressietherapie en voorouderlijk werk. Het aantal sessies is afhankelijk van de zwaarte van de bron van het probleem. Een sessie duurt 1.5 uur. De investering is 300 euro per sessie.

coach trajecten

Voor informatie over de verschillende trajecten neem graag contact op: info@doktermarieke.nl | 06-43450595

Deze tranformatieve trajecten hebben als doel in balans te komen op fysiek (lichaam), emotioneel (gevoelens), mentaal (gedachten) en spiritueel (passie) vlak. Je leert jouw volledige potentieel te benutten, je ontdekt wat je echt wilt in dit leven en je leert authentiek te zijn en te leven. We bewandelen dus samen het pad van zelfrealisatie.

Na afloop van elke sessie nodig ik je uit om, voor jezelf, een reflectieverslag te maken van de sessie. Daarnaast krijg je van mij thuiswerk om het integratie- en transformatieproces te bevorderen.

De praktijk bevindt zich in het Hearthouse, Huizerweg 54, te Bussum.

Consult maag-darm-leverarts

Een verwijzing van huisarts of medisch specialist is noodzakelijk. Verwijzen kan via zorgmail (doktermarieke@zorgmail.nl) of siilo (Marieke Gielen). Op de verwijzing dient de AGB code van de verwijzer en het zorgmail/emailadres te staan. Als je verwezen bent, stuur mij dan een email om een afspraak in te plannen: info@doktermarieke.nl

Cliënten aan het woord

“Ik vond het erg waardevol om door Marieke gecoacht te mogen worden. Ik beschouw Marieke als enthousiast, leergierig, doortastend, creatief, compassievol, en betrokken. Bovendien hebben we samen plezier gehad in de sessies!
Met name de helingsessie die ik van Marieke heb mogen ontvangen heeft me veel gebracht. Het was de eerste keer voor mij dat ik naar andere dimensies en een vorig leven reisde en dat bracht diepe inzichten met zich mee.
Ik voorzie dat Marieke een grote rol gaat spelen in bewustzijnsverhoging en heling van andere mensen.”

Remco

“Dank je wel voor je goede begeleiding in het Lichter Leven Programma. Voordat we startten had ik al wat boeken gelezen van Robert Bridgeman en snapte ik al veel. Toch stapte ik in op het Lichter Leven Programma en zo bleek, niet voor niets. Er is een enorm verschil tussen het lezen van de boeken en het toepassen, door het doorlopen van het programma. 

Het mooie is dat we stap voor stap hebben opgebouwd, het is geen bootcamp met een ‘one size fits all quick fix’ voor al je vragen of problemen. Het tegenovergestelde is het geval. We hebben de tijd kunnen nemen en ik en jij hebben allebei goed gewerkt. Naast de nieuwe kennis, die voor iedereen begrijpelijk en toegankelijk is, heb ik me eenvoudige routines toegeëigend, van meer water drinken en koud afdouchen tot de self support met een sterk mantra. Dit geeft me meer rust en balans en houdt me meer bij de kern en dat zelfs vrijwel moeiteloos.”

Ed

“Sinds begin juli heb ik vier coach sessies met Marieke gedaan. Ik heb al vaker met coaches gewerkt en zelf ben ik kindercoach. Wat de sessies met Marieke mij brengen, heb ik nog niet eerder meegemaakt. Marieke is in staat om mij zo dicht bij mezelf te brengen, dat de antwoorden en de connectie glashelder zijn. Marieke kan echt goed luisteren, voelt goed aan wat er nodig is en begeleidt mij heel liefdevol. Dat betekent ook dat zij echt de leiding neemt in het proces en op een prachtige verbonden manier aangeeft hoe we verder gaan. Vol vertrouwen kan ik me bij Marieke overgeven aan dat wat komt. Ze is wijs, geduldig, liefdevol en elke keer voel ik me na afloop getransformeerd. Dit voelt ook als iets blijvends, want we komen steeds dieper.”

Meike

“Dank voor het inzicht wat je mij gegeven hebt. Ik vond het prettig bij je te zijn. Het voelt goed, rustig. Je bent doortastend, meeleven, luistert goed, je checkt goed wat er in het proces gebeurt of dat ook klopt met je intuïtie“.

Fleur

“Ik ervaar dat je dicht bij je intuïtie bent, dat is heel prettig.
Doordat je eclectisch te werk gaat en ook nog eens aansluit bij wat er in de sessie gebeurt krijg ik sterk het gevoel gehoord en gezien te worden.

Het ritueel aan de start waarbij je de tekst uitspreekt over onze intentie vind ik fijn, dat doet mij landen.
Je begeleide meditaties/oefeningen zijn heel erg fijn. Dit komt doordat je stem voor mij prettig is, rustig, genoeg tijd en niet te langzaam tempo. Je creëert door je houding (afwisseling humor en serieus en diepgaand) een voor mij veilige bedding waardoor ik mezelf niet ‘gek’ voel als je bv vraagt iets ‘weg’ te gooien met gebaren.
Of uit te spreken dat ik de aanwezigheid van iemand voel van vroeger. Daardoor kan ik me helemaal openstellen en heeft sessie een maand geleden eentje die diepgaande betekenis heeft.

De laatste sessie die we hadden startte je, vanuit de rugpijn die ik toen had, met EFT. Dat was de ingang naar een ontmoeting met mezelf en iemand uit het verleden die totaal in mijn onbewuste zat. Tot op de dag van vandaag voel ik de genezende kracht van die ervaring. Doordat je koos voor ruimte maken voor wat er gebeurde in de herinnering heb je me echt dichter bij een deel van mezelf gebracht dat aandacht nodig heeft.

Top: de ruimte die er is, alles kan, door je rustige houding en normale benadering van alles wat er ontstaat. Ik ben zelf ook coach en voel me veilig bij je, en dat is zeker niet vaak het geval bij collega’s. “

Paulien