Over Marieke

Ik ben een geïnspireerd, gepassioneerd mens met een missie. Ik wil mensen inspireren en begeleiden met een lach & een traan met als doel bewustzijnsgroei. Als kind wilde ik cliniclown, indiaan of dierenarts worden. Ik was altijd in de weer met het helen van zieke dieren, met het wereldleed, met expressie geven aan mijn stem en mijn talenten. Ik wilde de wereld een stukje beter achterlaten. En dat gevoel is gebleven. Hoewel ik nu inzie dat het niet zozeer gaat om het verbeteren van de wereld als wel om het vergroten van ons bewustzijn ten aanzien van wat er al is, wat er speelt en vanuit dankbaarheid dit alles te ervaren.

Het is mijn missie om samen met gelijkgestemden de zorg te transformeren naar een meer medemenselijke, meer integrale zorg die als hoogste doel bewustzijnsgroei behelst.

Als maag-darm-leverarts heb ik gemerkt dat hoe meer ik in verbinding ben met mijzelf, hoe meer ik in staat ben verbinding te maken met de persoon tegenover mij. Vaak hebben we daar als artsen in het reguliere circuit te weinig tijd en ruimte voor, laat staan voor het echte verhaal achter de klacht van de patiënt.

Een 2de burn out heeft mij inzichtelijk gemaakt dat ik – door gebrek aan zelfzorg – uit verbinding was met mijzelf, met mijn essentie. Hoe kan je als arts iemand helpen, als je jezelf niet helpt? De enige die deze verbinding kon herstellen, was ikzelf. Na een persoonlijk ontwikkelproces en bewustzijnsgroei, heb ik het roer omgegooid en ben ik mijn hart gaan volgen.

Ik heb en neem de tijd voor mijn cliënten, ik luister, ik lees tussen de regels door, ik voel en met behulp van verschillende interventies, waardoor de oorzaak van het probleem wordt ontworteld, doorgrond en getransformeerd, bewandel jij het pad van transformatie en zelfhelend vermogen. Dit alles begeleid door mij als mens, maag-darm-leverarts en medisch transformatief bewustzijnscoach.

SCHOOL FOR
INTEGRATIVE MEDICINE

In 2020 werd ik voorzitter van het nascholingsinsituut voor nieuwsgierige zorgprofessionals op het gebied van integrale zorg, School for Integrative Medicine.


GE
DI
CH
TE
N

OVERGAVE

Intens verlangen naar stilstand

Niet doordraven opgelegd door anderhand

Geen continue schreeuw of overstemd zijn

Stilte, contact maken met oude pijn

Luisteren naar de fluisteringen van je hart

Voelen, in jezelf thuiskomen

In stilte ligt het antwoord naar je meest waarachtige dromen

Doorleven, ervaren, alles wordt gewaar

Toelaten, overgeven, ervoor gaan staan

Geen ja maar, klaar is klaar

Geloven, verwonderen, in de magie van het leven

Dat wat ons in essentie is meegegeven.

STILTE

Is stilte een geluid?

Ik hoor stilte,

maar ik hoor niks.

Dus stilte is geen geluid.

maar ik hoor wel iets,

want ik hoor stilte, ik hoor.

Dus stilte is niks,

want ik hoor niks.

Is niks dan een geluid?

spreker / inspirator

Ben je op zoek naar een motiverende spreker, een maag-darm-leverarts met een brede blik, die zowel als integraal denkend medisch specialist, als op persoonlijk vlak een inspirerend verhaal kan vertellen, dan ben je bij mij aan het juiste adres. Voel je welkom contact op te nemen via info@doktermarieke.nl

dokter marieke in de media

CONTACT

info@doktermarieke.nl

06 – 43 45 05 95